Over de speel-o-theek

Geschiedenis
Op 5 mei 1984 is speel-o-theek de Bromtol opgericht door een aantal enthousiaste mensen. Na enkele tijdelijke behuizingen heeft de speel-o-theek sinds 1989 een vaste stek gekregen in het pand van peuterspeelzaal Wonderland. Vanaf 1 juli 2013 heeft de speel-o-theek weer een nieuw onderkomen, deze is gevestigd in het JJB.
Sinds 1 januari 2016 zijn we onderdeel van het JJB.

Leden
Onze speel-o-theek kan maximaal 70 leden hebben. Dit aantal is zo vastgesteld, omdat wij anders te weinig speelgoed kunnen aanbieden. Tevens is het de bedoeling dat de twee aanwezige vrijwilligers tijdens de uitleen de "werkdruk" aankunnen.

Vrijwilligers
De speel-o-theek wordt uitsluitend door vrijwilligers bemand. Zij verzorgen volgens een vast rooster de uitleen. Wij kunnen altijd nieuwe medewerkers gebruiken! Vaak worden wij ondersteund door leerlingen uit het voortgezet onderwijs, die hun maatschappelijke stage bij ons lopen.

Financiën
De speel-o-theek krijgt geen subsidie meer van de gemeente. Wij zijn afhankelijk van onze eigen inkomsten uit het  lidmaatschap van de leden, de opbrengst van onze kledingbeurzen en een bijdrage uit de jaarlijkse Jantje Beton collecte.

Kleding- en Speelgoedbeurs
Twee keer per jaar organiseren wij een kinderkleding- en speelgoedbeurs. Dit is altijd weer een groot succes.