Openingstijden!!!

Elke 2e woensdag van de maand
van 14.00 uur tot 15.45 uur---------------------------------------------------------------------------------------
Nieuws

Er kan geen speelgoed meer uit de catalogus gereserveerd worden, wij zijn overgegaan op een ander uitleensysteem. Het speelgoed wat in de catalogus staat is wel in onze speel-o-theek aanwezig mits niet uitgeleend. Reserveren kan nog steeds maar dan op de uitleen dag(en).


---------------------------------------------------------------------------------------


Goede doel kledingbeurs (maart 2016)

De speel-o-theek en het JJB steunen met hun kledingbeurs ook altijd een goed doel: dit keer de stichting Hart voor Zuid Sinaï. Jacinta Straver, geboren en getogen in Hazerswoude, zamelt voor deze stichting kleding en geld in. Lees meer over haar werk in deze brief of kijk voor informatie op facebook.Volgende speelgoed- en kinderkledingbeurs is op zaterdag 2 april (maart 2016).
Klik hier voor alle informatie.
Nieuwe leden kunnen 3 maanden gratis op proef lid worden! (februari 2016).De speel-o-theek is vanaf zaterdag 9 januari geopend van 11.00 tot 13.00uur.De speel-o-theek is door een te kort aan vrijwilligers helaas de hele maand december en de kerstvakantie gesloten!


Daarom kunt u op 14, 21 en 28 november zoveel speelgoed lenen als u wilt. Dit hoeft u pas na de kerstvakantie terug te brengen voor slechts 1 knipje van de knipkaart per artikel.
(november 2015)Opbrengst donatieknop bekend. (november 2015)
De statiegeld-actie van Albert Hein Hazerswoude heeft €175,= opgeleverd voor de speel-o-theek! Iedereen die statiegeld heeft gedoneerd en Onno Beugelsdijk, heel hartelijk dank!De speelgoed- en kinderkledingbeurs is weer achter de rug. De speel-o-theek heeft hiermee ruim €500,= verdiend! Iedereen die heeft geholpen, hartelijk dank! Houdt onze site in de gaten voor de volgende kledingbeurs. (oktober 2015)Het goede doel van de komende kledingbeurs is de kledingactie van de voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken. (september 2015)De volgende kledingbeurs is op zaterdag 10 oktober. (september 2015)U kunt nu uw lege flessen inleveren bij Albert Heijn Hazerswoude en uw statiegeld doneren aan de speel-o-theek. (september 2015)

De uitleen is helaas ook op woensdag 19 augustus gesloten! (augustus 2015)
Uitleen 2 woensdagavonden gesloten (juli 2015)

Doordat de verbouwing in het JJB-gebouw veel meer overlast geeft dan wij eerder hadden verwacht, kan de uitleen van de speel-o-theek de komende 2 woensdagavonden niet doorgaan. (Op zaterdag zijn we wegens de zomervakantie sowieso niet open.)
Excuses hiervoor!
Geleend speelgoed kunt u natuurlijk boetevrij langer lenen.

Wij hopen woensdagavond 12 augustus weer open te zijn.

Zomeropeningstijden bekend (juni 2015)

In de zomervakantie zal de uitleen van de speel-o-theek geopend zijn op woensdagavond van 19.30 tot 20.30uur!
De zomervakantie duurt van 13 juli tot en met 21 augustus.Speelgoed- en kinderkledingbeurs weer achter de rug (april 2015)

Zaterdag 4 april is de speelgoed- en kinderkledingbeurs gehouden. Het was erg druk: 45 mensen boden spullen aan en bijna 100 kopers hebben iets gekocht op de beurs. Het leverde de speel-o-theek bijna €450,= op!
Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen. Volgende keer weer?Jantje Beton (maart 2015)

Afgelopen week is er door de vrijwilligers van de speel-o-theek gecollecteerd voor Jantje Beton. Er is voor meer dan €1500 door de collectanten opgehaald! De helft van dit prachtige bedrag mag de speel-o-theek zelf besteden aan nieuw speelgoed om uit te lenen. De andere helft gebruikt Jantje Beton om het voor kinderen aantrekkelijker te maken om buiten te spelen.
Alle collectanten en gulle gevers bedankt voor uw bijdragen!Nieuw goed doel kledingbeurs (maart 2015)

De speel-o-theek steunt met haar kledingbeurs een nieuw goed doel: de stichting Hart voor Zuid Sinaï. Jacinta Straver, geboren en getogen in Hazerswoude, zamelt voor deze stichting kleding en geld in. Lees meer over haar werk in deze brief of kijk voor informatie op facebookJantje Beton (februari 2015)

De Jantje Betoncollecte wordt dit jaar gehouden van 9 t/m 14 maart. Speel-o-theek de Bromtol collecteert in Koudekerk, Groenendijk en Hazerswoude Rijndijk. We zijn nog op zoek naar collectanten. Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De helft van de opbrengst is voor de speel-o-theek, met de andere helft steunt Jantje Beton projecten om buitenspelen aantrekkelijker te maken.Sport2Bfit steunt speel-o-theek de Bromtol!! (november 2014)

Sport2Bfit organiseert een
Do & Feel Good Weekend
Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 november

Tijdens dit weekend zetten zij zich in voor 3 lokale goede doelen:

* Dennis Kerkvliet uit Hazerswoude, die is getroffen door ALS. Dennis   spaart voor een nieuwe auto waarin hij zijn rolstoel kan vervoeren
* Speeltuin de Rode Wip
* Speel-o-theek de Bromtol

Het hele weekend zijn er tegen betaling leuke lessen, activiteiten en diverse versnaperingen met een drankje.
De opbrengst, min de kosten, komt volledig ten goede van de gekozen doelen.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, dan kan je lootjes kopen (€ 1,- p.s.) en kans maken op mooie prijzen gesponsord door o.a. Jumbo, Kapperz, Neuteboom, Mode & Meer, Voedingsconsulente Linda van Beusekom, Jochem Klein Fysiotherapie, Bloemenarrangeur Jolanda de Goede, Pedicure Angelique en nog véél meer!

Steun het goede doel en kom snel langs! Meer informatie vind je op onze website: www.sport2bfit.nu

Met vriendelijke groet,
Team Sport2bfit

Rijndijk 53b
2394 AC Hazerswoude-Rijndijk
071-8880201Actie verlanglijst voor Sinterklaas (november 2014)

De speel-o-theek wil aan alle kinderen die lid zijn vragen of zij een Sinterklaas-verlanglijstje willen maken voor de speel-o-theek. Wij hebben namelijk gehoord dat de Sint ook graag nieuw speelgoed bij de speel-o-theek wil bezorgen om uit te lenen aan de kinderen. Maar nu willen we natuurlijk wel graag weten wat jullie leuk vinden!

Verf, plak, kleur of schrijf dus een mooi verlanglijstje  en lever dat in bij de speel-o-theek. Je kunt ook tijdens de uitleen een mooi lijstje komen maken. En als Sint dan die kadootjes aan ons geeft, wie weet kun jij dat speelgoed over een tijdje bij ons lenenTerugblik op de kledingbeurs van 4 oktober: (oktober 2014)

Hallo allemaal,

een dag later kijk ik nog even terug op de kledingbeurs.
Wat was het weer een hoop werk, maar gelukkig niet voor niets:
we hebben ruim 90 klanten gehad, bijna 1500 euro omzet gedraaid en de sot heeft ca. 500 euro verdiend.
Bijna 50 mensen hebben ingebracht, een record!
Iedereen hartelijk dank daarvoor.
Het nieuwe systeem met de klemborden en de winkelmandjes (bedankt Brigitte) werkte prima. Ook het baby-paradijs was een mooi idee van Judith.
Ondanks de concurrentie in Koudekerk hebben we volgens mij een zeer goede beurs gedraaid!
Nogmaals heel veel dank voor jullie hulp,
(ik hoop dat ik niemand vergeten ben)
vooral namens Marianne, Judith, Sandra en Brigitte.

groeten Marijke.

ps. tot over een half jaar!;-)


Hier een foto van alle ingebrachte kleding, speelgoed en spullen voordat deze zijn uitgezocht, gecontroleerd en opgehangen.Binnenkort op bezoek bij speel-o-theek De Bromtol theater-act voor kinderen van 3 tot 7 jaar(september 2014)

                                              POPPEN/KNUFFEL - DOKTERS

Ben je jonger dan 7 jaar en heb je thuis een zieke of gewonde knuffel/pop. Kom dan langs tijdens het jubileumfeest op 20 september.

De Dokters zijn aanwezig vanaf 13.30u tot ongeveer 14.30uur.
Kom op tijd anders kan je geen afspraak maken en zijn de bedjes vol.
 
                                          OPROEP AAN ALLE OUDERS EN KINDEREN
 
GEZOCHT: Doktersassistenten jong en oud (dus ook papa's, mama's, opa's en oma's, tantes en ooms) om 'De Dokters' te assisteren. 
Kom verkleed als verpleeg(st)er, zuster of broeder, neem je dokterskoffer, pleisters en verband, drankjes en pillen mee zodat je je eigen knuffel of pop kan helpen beter maken. Hoe meer assistenten hoe sneller de knuffels en poppen weer opknappen en beter worden!!
 
Tot 20 september!
 


Kinderuitmarkt (augustus 2014)
De speel-o-theek staat op de Kinderuitmarkt aan de Da Costasingel in Hazerswoude Rijndijk op zaterdag 6 september samen met bijna alle andere jeugdclubs en verenigingen uit het dorp. Veel gratis activiteiten en aanbiedingen. Uitleen die dag gesloten.Jubileum 30 jaar speel-o-theek de Bromtol (augustus 2014)
Op zaterdag 20  september is de grote jubileumfeestdag van speel-o-theek de Bromtol. Klik op het programma voor meer informatie.Nog meer nieuwe kasten (augustus 2014)
Een groepje vrijwilligers heeft onder leiding van Menno de speelgoedkasten van de speel-o-theek verder uitgebreid en opnieuw ingedeeld! Kom snel kijken naar het mooie resultaat.Openingstijden zomervakantie (juli 2014)
In de zomervakantie is de speel-o-theek uitsluitend op woensdagavond geopend van 19.30 tot 21.00uur. De zomervakantie begint op zaterdag 19 juli en eindigt op 30 augustus. Alle zaterdagen is de uitleen dan gesloten!
Na de zomervakantie is de uitleen voortaan alleen nog maar op zaterdag open.Vrijwilligers en bestuur (juni 2014)
Brigitte Numan is bestuurslid geworden van de speel-o-theek. Zij vervangt Mathilde Evers, die nog wel voor de speel-o-theek blijft werken in de uitleen en als lid van de speelgoedcommissie. Stefanie Klein stopt helaas als vrijwilliger bij de uitleen. Wij danken haar voor haar inzet en enthousiasme.
Wilt u ons team komen versterken? Neem dan snel contact op met één van de vrijwilligers of kom langs bij de speel-o-theek.Nieuwe puzzelkast (mei 2014)
Onze super handige vrijwilliger, en timmerman Menno, heeft een prachtige puzzelkast voor ons getimmerd. Nu kunnen wij de puzzels beter uitstallen en is het makkelijker voor de kinderen om iets uit te zoeken.


Menno, bedankt!